Revello

 

 

 

 

Revello-familien har været druedyrkere i frazione Annunziata di La Morra i Barolo siden 1954. I begyndelsen solgte familien druerne, og senere flaskede man i en kortere periode også selv. De to brødre Lorenzo (f. 1967) og Carlo Revello (f. 1969) endte med at overtage gården i 1990, med en beslutning om igen selv at fremstille vin, denne gang med inspiration fra Elio Altare og den revolutionære Barolo Boys-bevægelse.

I 1992 lavede brødrene den første Barolo, og på ganske kort tid etablerede de sig med succes som baroliste med moderne inklinationer og en tilgang med korte macerationer på rotofermentatorer og barriquelagring til Barolo. I 1994 fremstillede familien den første Barolo Giachini, og den vigtige Barbera d’Alba Ciabot du Re kom samme år. I 1996 kom den første Barolo Rocche dell’Annunziata, og i 1997 lavede brødrene den første Barolo Conca og samme år blev familien en del af det Altare-initierede non-profit projekt L’Insieme, der ideologisk lå i direkte forlængelse af Barolo Boys-bevægelsens mål om at styrke området, dets producenter og vine. Porteføljen øgedes igen i 1999 da Barolo Gattera blev lavet for første gang, og siden 2001 har denne vin været botti-lagret. Fremme i 2013 fremstillede brødrene den første Barolo Cerretta med druer fra en mark i Serralunga d’Alba, som leases af Lorenzos hustrus far.

De to brødre havde undervejs stiftet familier og havde fået børn og besluttede i 2016 at gennemføre en veltilrettelagt bodeling for at tilgodese den nye generation. Bodelingen omfattede både vin, der endnu ikke var solgt, og vinmarker, og brødrene fik hver ca. 7,5 ha. Lorenzo Revello, der også kendes som Enzo, er gift med Luciana Veglio, og de har datteren Elena (f. 1991) og sønnen Simone (f. 1995), og denne del af familien har overtaget den fysiske gård og det historiske producentnavn Fratelli Revello. Carlo og hustruen Paola og deres to sønner har startet en ny vingård tæt ved, i Santa Maria di La Morra.

Elena blev for alvor involveret i vinbrugets aktiviteter i 2015, og Simone, der er uddannet fra La Scuola Enologica i Alba i 2009, blev for alvor aktiv i 2016, og de to tegner i stigende grad familieforetagendet. Familien råder nu over omkring 12 ha vinmarker, og der laves ca. 65.000 flasker årligt, som aktuelt fordeler sig på 10 etiketter, idet sidste årgang for en Barolo Rocche dell’Annunziata herfra var 2018. Som det eneste land i verden fører vi også en private label kaldet Barolo Le Radici, som laves af familien med egne druer, men som ikke bærer navnet Fratelli Revello på etiketten.

Siden de nye begyndelser i 1990’erne har vinbruget selv karakteriseret landbruget som bæredygtigt, og man har fulgt den typiske Barolo Boys-tilgang, hvor man effektivt arbejder økologisk og ikke anvender syntetisk fremstillede herbicider og pesticider. Familien anvender dog beskedne mængder af kobbersulfat og svovldioxid i markerne til sygdomsbekæmpelse, som det også er tilladt i økologisk produktion, og der arbejdes med udbyttebegrænsning, idet der grønthøstes i to omgange hen over sommeren, og det efterlader 50-60% af de oprindelige drueklaser og øger i sidste ende mængden af sukkerstoffer og polyphenoler i druerne, og det understøtter den rige stil i vinene. I kælderen har der altid været arbejdet med spontan-gæring med den vilde gær fra drueskindene, og vinene klares stadig udelukkende ved naturlig gravitation og filtreres ikke.  Tilgangen er dog tillempet en smule siden 1990’erne og macerationerne til Barolo er blevet lidt længere og varer nu 6-8 dage til Barolo, og gæringstemperaturen er sat ned og holdes inden for rammerne af 28-30 grader celsius, og der indgår stadig nye Allier-barriques til lagringen af de fleste Baroli, men andelen af nye fade er sat ned i forhold til tidligere. I selvforståelsen ligger dog stadig, at vinene er ”moderne” og frugtbetonede i udtrykket, og de fortolkes efter, hvad man måske kunne kalde en sen-Barolo Boys-stil, der for nogle vines vedkommende er tæt på den man finder hos Elio Altare, mens andre differentierer sig lidt.

Familiens fortrinlige Barolo “Classico” fremstilles med druer fra Annunziata og fra MGA Cerretta og MGA Teodoro, begge i Serralunga d’Alba, og lagres på 20% nye barriques. Baroloerne fra Giachini og Conca er mere overdådige og lagres begge på 40% nye barriques, mens den dybe og strukturerede Barolo Cerretta først lagres 12 måneder på 30% nye barriques og dernæst 12 måneder på botti af Slavonsk eg. Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba og Nebbiolo Langhe er frugtige, tiltrækkende og let drikbare, mens den Larigi-inspirerede Barbera d’Alba Ciabot du Re stadig er en ambitiøs vin, der med sin fylde og sammensathed skubber til grænserne for druens formåen, og den lagres i 18 måneder på 80% nye Taransaud-fade.

Vine fra huset

Dolcetto d’Alba DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbera d’Alba DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbera d’Alba Ciabot du Ré DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Langhe Nebbiolo DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo Le Radici DOCG (Private Label) Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo Giachini DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo Conca DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo Cerretta DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo Rocche dell’ Annunziata DOCG Hent vinbeskrivelse – Hent foto

>> Besøg Revellos hjemmeside