Revello

Familien Revello har siden 1967 været involveret i vinproduktion, men det var først med de to brødre Enzo og Carlo Revellos indtræden i 1990 at man stilede mod at sælge vinen under eget navn. Firmaet med hovedsæde i piemontekommunen La Morra, har 8,5 hektar med parceller på bla. Rocche dell’ Annunziata, Gattera og
Giachini. Den samlede produktion ligger på ca. 40.000 flasker.

Da man høstede de første druer til Barolo i 1992 havde man ikke mulighed for at vinificere de enkelte marker separat. Samtidig var man nødt til at sælge en del druer for at skaffe kapital til kælderudstyr. Situationen var den samme i 1993 og først i 1994 kunne man vinificere og tappe Giachini som enkeltmarksbarolo, hvorimod Rocche først i 1996 kunne tappes som enkeltmark. Udover Barolo producerer Revello også Dolcetto d’Alba og Barbera d’Alba, hvor specielt enkeltmarksvinen Barbera d’Alba Ciabot du Re bør fremhæves.

Som for så mange andre af Piemontes “Unge Løver” har brødrene Revello været i lære hos Elio Altare, med hvad deraf følger af grønthøstning, kort maceration og barriquelagring. Kvaliteten på vinene fra Revello er allerede i dag meget høj, men forventningerne til fremtiden er lige så høje og intet tyder på at Revello vil skuffe.

Vine fra huset

Dolcetto d’Alba DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbera d’Alba DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbera d’Alba Ciabot du Ré DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Langhe Nebbiolo DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo Le Radici DOCG (Private Label) Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo Giachini DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo Conca DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo Cerretta DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo Rocche dell’ Annunziata DOCG Hent foto

>> Besøg Revellos hjemmeside