Espressokaffe

Espressokaffe


Casa del Caffè er et gammelt kafferisteri beliggende i Torino. Man kan spørge sig selv hvorfor man skal købe italiensk kaffe, når nu bønnerne er dyrket et helt andet sted på kloden. Svaret er, at man i Italien har en meget lang erfaring og tradition for at riste kaffe.

Dette indebærer, at Casa del Caffè rister bønnerne ganske langsomt med en cyklus, der hver varer 18-20 minutter. Hver kaffekvalitet bliver naturligvis ristet individuelt for at give det bedste resultat.

Blandingen er også væsentlig. Vi troede selv fejlagtigt, at da Arabica er den bedste sort, så må en Espresso lavet på 100% Arabica også være den bedste. Men sådan hænger det ikke sammen. Efter i nogle år at have importeret en ren Arabica, så smagte denne blanding os bare bedre. Grunden skal findes i flere årsager.

Denne Arabica stammer fra bjergegne i Den Dominikanske Republik, som går for at lave den højeste kvalitet. Det karakteristiske ved denne Santo Domingo-Arabica er at den giver en fyldig og kraftig – men blød kaffe. Derudover tilsættes der også noget Robusta, som er meget vigtig for at give espressoen sin cremede egenskab ‘a la italiana’, og den bløde fyldighed giver den en rig og vedvarende eftersmag.

Denne Robusta har man hentet i Indien, og det er typisk, at de italienske risterier henter kaffebønner over hele verden. I en verdensdel laver man god Arabica, i en anden god Robusta. Oven i købet har blandingen et lavt syreindhold samt et ret lavt koffein indhold. Ideelt til både espresso og cappuccino.

Espressokaffe fra Casa del Caffè

Espresso “Electa” (hele bønner), 1 kg
Espresso Decaffeinato (koffeinfri, malet), 250 gram