Olivenolie

Luigi Tega

Familien Tega har gennem 4 generationer dyrket, høstet og fremstillet olivenolier i Umbrien af højeste kvalitet. I dag er det sønnen Luigi Tega, der sætter sit præg på den fortsatte udvikling og den kompromisløse tilgang til deres erhverv. Selv i vanskelige år med dårlig høst leverer Luigi Tega altid den fulde og høje kvalitet – og netop denne seriøsitet gør, at vi gennem mange år har importeret og markedsført deres pragtfulde olier til det danske marked.

Produktionsteknisk råder de bl.a. over en ”cutting edge” vakuum olivenpresse, der nænsomt men effektivt gør det muligt at bevare selv de mest flygtige nuancer i olivenolien under processen. Har man først smagt deres olier er man ikke i tvivl – de er bare i særklasse. 

Vi markedsfører p.t. 3 forskellige Ekstra Jomfru Olivenolier, alle både på halv-liters flasker (med integreret hældetud) og på 3-liters metaldunke.

Lirys er en jomfru-olivenolie lavet på 100% Moraiolo oliven. Høsten foregår tidligt på sæsonen inden de er fuldt modnet. Den tidlige høst giver ca. en femtedel mindre oliven end den traditionelle november-høst. Fordelen er, at olien får en karakter af peber og urter. Slow Food har flere gange kåret Lirys til at være blandt de 25 bedste olivenolier i Italien.

Bio Selection er en økologisk udgave af lignende kvalitet med samme tidlige høsttidspunkt og karakteristika – dog fremstillet af flere slags lokale oliven.

Olie del Cardinale er vores seneste olivenolie fra Luigi Tega. Høsten til denne olie foregår 2 uger senere end det er tilfældet med Lirys og Bio Selection og man fornemmer en knap så grøn og pebret stil. I stedet finder man en lidt mere frugtig og blødere olivenolie med næsten samme intensitet. Et fremragende alternativ til vores 2 mere velkendte olier.

Olivenolie fra Luigi Tega 
Olio del Cardinale, Olio Extra Vergine (50 cl. glasflaske) – Hent foto
Olio del Cardinale, Olio Extra Vergine (300 cl. metaldunk)

Lirys, Olio Extra Vergine (50 cl. glasflaske) –  Hent foto
Lirys, Olio Extra Vergine, (300 cl. metaldunk)

Bio Selection (økologisk), Olio Extra Vergine (50 cl. glasflaske) – Hent foto
Bio Selection (økologisk), Olio Extra Vergine (300 cl. metaldunk)

>> Besøg Luigi Tegas hjemmeside