Matteo Correggia

Matteo Correggia

Da den unge Matteo Correggia i 1985 overtog jorden og vinmarkerne der i fem generationer havde tilhørt familien, varslede det samtidig et stilskifte. Den anonyme tilværelse som drueleverandør endte, da man I 1987 tappede den første vin under eget navn. Kraftigt inspireret af Elio Altare er der siden hen blevet indført moderne dyrkningsmetoder og teknologi, og fra de 20 hektar vinmarker familien i dag råder over bliver der årligt produceret ca. 32.000 flasker saftig og vellavet vin .

På trods af sin beliggenhed i Canale, udenfor de klassiske områder i Piemonte, er det lykkedes Matteo Correggia at producere nogle fabelagtige vine baseret på Barbera og Nebbiolo. Specielt Correggias enkeltmarks Barbera Marun der flere gange har modtaget 3 glas (højeste udmærkelse) af vinguiden Gambero Rosso er en vin i absolut særklasse, men også Roero La Val Dei Preti er en fremragende vin.

Produktionen koncentreret om de for området klassiske vine, Barbera d’Alba, Roero baseret på Nebbiolo og Roero Arneis baseret på Arneis. For alle Correggias vine gælder det, at der er et særdeles fornuftig forhold mellem pris og kvalitet.

Tilbage i juni 2001 modtog vi den triste nyhed at Matteo var omkommet i en arbejdsulykke i marken. M.C. efterladte sig to børn. Ornella fører nu firmaet videre med assistance fra den dygtige ønolog Luca Rastagno.

Vine fra huset

Roero Arneis DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbera d’Alba DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbera d’Alba Marun DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Roero DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Roero DOCG La Val dei Preti DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Roero Ròche d’Ampsèj DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Anthos Passito VDT Hent vinbeskrivelseHent foto

>> Besøg Matteo Correggia hjemmeside