Ermacora

 

 

 

 

Friuli er en af Italiens mest velestimerede regioner for produktion af hvide vine og er opdelt i områder, hvis navne efterhånden er ved at vinde indpas.

Dette vinbrug er grundlagt i 1922 af Antonio Ermacora, da han og familien købte gården Ipplis og 4 ha med marker, der ligger umiddelbart omkring selve den fysiske ejendom. Dengang påbegyndte man en differentieret landbrugsproduktion, som sønnen Marino fortsatte, da han overtog ansvaret for driften lige efter Anden Verdenskrig. Hen imod slutningen af 70’erne, besluttede familien at fokusere aktiviteterne og udelukkende satse på vinproduktion og i dag er det brødrene Luciano og Dario, Marinos to nevøer, der har ansvaret for produktionen, som foregår traditionelt og i Marinos ånd.

Landarealet er gennem årene blevet udvidet til 47 ha vinmarker, der alle ligger i Colli Orientali del Friuli, Friulis østlige bakkedrag, som udgør en af Italiens mest velrenommerede dyrknings-zoner for især hvide, men også røde og søde vine. Friuli lå for 100 mio år siden under havets overflade, og det er måske med til at forklare, at vinene herfra synes at have en særligt genkendelig salt og mineralsk kvalitet, der individuerer deres karakter.

Bakkerne og de marine aflejringer blev bøjet op af Afrika og den Wegenerske kontinentaldrift, der skabte de estimerede vinområder Colli Orientali og Collio, som siden igen blev formet og præget under istidens virkninger.

Klimaet er mildt og tillader dyrkning af en stor variation af druesorter, og hos Ermacora tror man på territorio-specifikke tilplantninger, der tilgodeser den enkelte varietal og de arbejder på måder, der sikrer en lav miljømæssig påvirkning. Ermacoras vine er for længst blevet anerkendt som rene, friske og varietaltro repræsentanter for områdets formåen, og de er ikke mindst prisrimelige, hvilket er et særsyn i en region, der er kendt for ikke at holde sig tilbage i så henseende. Samtidig har vi gennem årene oplevet en utrolig stabil kvalitet og et snorlige handelsforhold i alle sammenhænge. Top professionalisme hele vejen igennem.

Vine fra huset

Friulano COF DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Pinot Bianco COF DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Pinot Grigio COF DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Sauvignon Bianco COF DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Cabernet Sauvignon COF DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Pignolo COF DOC Vinbeskrivelse på vej – Hent foto
Picolit COF DOCG Hent vinbeskrivelse – Hent foto

>> Besøg Ermacoras hjemmeside her