San Giusto a Rentennano

San Giusto a Rentennano

Ejendommen er grundlagt i 1956 af Enrico Martini di Cigala og hører hjemme i Gaiole in Chianti, i Toscanas Siena-provins, en kommune, der er kendt for at producere smagsrige, lagringsværdige og dermed strukturerede Chianti’er. Siden 1992 er ejendommen blevet drevet af Enricos børn, Luca, Francesco og Elisabetta, idet Luca og Francesco har ansvaret for kælder og marker, mens Elisabetta står for det administrative. Ejendommen består af i alt 160 ha jord, heraf 30 ha vinmarker, og der fremstilles ca. 55.000 flasker årligt. Disse marker er overvejende beplantet med Sangiovese, som er druen, der umiskendeligt giver Chianti sin egenkarakter, men der findes ligeledes en smule Canaiolo, Malvasia og Trebbiano, og de to sidstnævnte anvendes til ca. 900 halvflasker af en fortryllende dyb og rig Vinsanto, der på traditionel vis lagres i 5 år på små 50 liters fade kaldet caratelli.

Målet hos San Giusto a Rentennano er således at fremstille rene, præcise og varietaltro vine, der nøje udtrykker deres ”territorio”, som er den italienske sproglige ækvivalens til det franske ”terroir”. Familien var tidligt bevidste om Chiantis lidt blakkede ry og var blandt de første der fornemmede den internationale tendens og smag for mere primærfrugtige vine. Ambitionsniveauet er følgelig højt! Chianti herfra er meget velstrukturerede, som Gaiole-Chianti bør være det, men vinene er samtidig rige på frugt og har en usædvanlig dybde og karakter. De er karakteriserede ved en præcist defineret duft-og smagsprofil af kirsebær og sorte frugter, lakrids, læder, tobak og så en særlig mineralsk komponent, der giver dem deres bestemte egenart. Kvaliteten af vinene må siges at være standardsættende for Sangiovese-vine på alle niveauer.

Chianti fremstilles på næsten ren Sangiovese, den tidligt berømmede Percarlo er 100% Sangiovese, lagret på nye barriques og La Ricolma er en unik, barriquelagret vin på 100% Merlot. I gode år fremstilles Chianti Riserva Le Baroncole fra nogle af de bedste og ældste positioner. Denne vin har sit navn efter den smukke allé, som man følger, når man ankommer til vineriet.

Vine fra huset

Chianti Classico DOCG EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Chianti Classico Riserva Le Baroncole DOCG EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Percarlo, Sangiovese di Toscana IGT EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Merlot La Ricolma IGT EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Vin San Giusto DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto

>>Besøg San Giusto a Rentennanos hjemmeside her