Manincor

region06

 

 

 

 

Manincors filosofi er enkel. Den fokuserer på intensiv markpleje, lave udbytter og så lidt intervention i kælderen som overhovedet muligt. Igennem flere år har vi fulgt dette fremragende vinhus, og har med glæde kunnet konstatere en utrolig stabil og sikker hånd gennem hele produktionen. Ligeledes har vi fra første møde fornemmet en klar holdning til vinproduktion – en holdning som vi også kan genkende i vinene med deres rene og elegante udtryk.

masonSelv om huset har en over firehundredeårig historie, var det først da Greve Michael Goëss-Enzenberg tog over, at de store ændringer fandt sted. En ny underjordisk vinkælder blev bygget, og hele husets produktion blev omlagt til biodynamisk jordbrug. Ønsket med denne nye filosofi var, at producere så rene og klare vine som overhovedet muligt. Man ville desuden producere sunde og delikate fødevarer ud fra et bæredygtigt ræsonnement med fuld respekt for naturen. Frugt, vin, skov og marker udgør et samlet hele, og er i dag certificeret med EU’s økologimærke for fødevarer og Demeters biodynamiske certifikat.

Når Manincor taler om bæredygtigt landbrug, er der tale om mere end et ”buzz word”. Man har således omlagt produktionen fra en såkaldt monokultur – altså fra en intensiv dyrkning af en bestemt afgrøde, til nu at omfatte mange forskellige afgrøder. Ud over vin dyrkes der i dag også frugt til marmeladeproduktion, til salg af æbler og tørrede frugter. Herudover produceres der honning, og et ikke uvæsentligt areal er udlagt til kløvermarker. Desuden fremstilles der også homøopatiske produkter baseret på urter. Også disse bliver produceret på stedet. Sidst, men ikke mindst, producerer Manincor sine egne egefade. Træet hertil stammer fra ejendommens store beplantning af egetræer. Det opskårede træ modnes i minimum tre år før det bliver videreforarbejdet til vinfade. Ved hjælp af biomasse- og jordvarmeanlæg har man også i dag opnået en CO2 neutral energistatus uden brug af hverken gas eller olie.

I kælderen følges månens cyklus og man benytter tyngdekraften når vinen skal veksle mellem de tre plan. Således undgår man pumper, der kan beskadige drueskaller og sten. Der foretages i øvrigt ingen filtrering. To tredjedele af de hvide vine og alle de røde vine fremstilles med naturligt forekommende gærceller. Åbne gæringskar benyttes til rødvinsproduktionen. De hvide vine gærer og lagres på store ovale fade med en størrelse på mellem 12–30 hl. Hver mark vinificeres og lagres for sig og der arbejdes både med monovarietale vine og blends.

 

Vine fra huset

Réserve della Contessa DOC EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelse – Hent Foto
Tannenberg Sauvignon DOC EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelse – Hent Foto
Sophie Chardonnay DOC EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelseHent foto
La Rose de Manincor IGT EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelse – Hent Foto
Der Keil Schiava DOC EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelseHent Foto
Réserve del Conte DOC EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelse – Hent Foto
Mason Pinot Nero DOC EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelseHent foto
Mason di Mason Pinot Nero DOC EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelseHent foto

>> Besøg Manincors hjemmeside