Giacomo Conterno

Giacomo Conterno

Familien Conterno har siden 1770 dyrket vin i Piemonte. Om det er denne lange tilknytning til området der gør det, vides ikke, men i hvert fald findes der ikke nogen anden producent der i den grad er synonym med traditionel Barolo. Men at tale om stil i forbindelse med Conternos vine er underordnet i forhold til den kvalitet der præsenteres. Der er ganske enkelt tale om den mest velstrukturerede, nuancerede og længstlevende vin der kan købes for penge! Intet mindre.

Fra ejendommens ca. 16 hektar bliver der årligt produceret ca. 80.000 flasker Barolo og Barbera.

Husets absolutte stjerner er Barolo Francia, Barolo Cerretta (første årgang var 2010) og Barolo Riserva Monfortino. Sidstnævnte er et ekstremt produkt, der kun bliver produceret i de bedste år og kun af de absolut bedste druer. Vinen er således kun produceret 22 gange de sidste 55 år.

Som så mange andre familiefirmaer i Piemonte har også Conternohuset sin egen lille familietvist i bagagen. I slutningen af 60’erne havde de to brødre Aldo og Giovanni så forskellige opfattelser af vinfremstilling at de gik hver til sit. Giovanni blev på familieejendommen. Efter Giovannis bortgang, er det i dag Roberto Conterno der tegner firmaet.

Som en lille kuriositet kan det nævnes, at G. Conterno følger foreskrifterne for et biodynamisk brug – uden dog at skilte med dette!

Vine fra huset

Barbera d’Alba Francia DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbera d’Alba Cerretta DOC Hent vinbeskrivelse
Barolo Francia DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo Cerretta DOCG Hent vinbeskrivelse
Barolo Riserva Monfortino DOCG Hent vinbeskrivelse – Hent foto