COS

region19 (2)

 

 

 

 

I 1980 blev de tre studerende Giambattista Cilia, Giusto Occhipinti og Cirino Strano Italiens yngste vinmagere, da de overtog Joseph Cilias familevineri beliggende ved Bastonaca (nær Vittoria på det syd-østlige Sicilien). Høsten den 5. oktober samme år udgjorde kun materiale til at producere 1.470 flasker – men ikke desto mindre blev dette starten på et årelangt eventyr, der skulle vise sig at revolutionere Cerasuolo di Vittoria.
COSPersonage

I dag er det Giambattista Cilia og Giusto Occhipinti, der fortsat udvikler COS og imponerer med deres saftige og elegante vine. Ud over familievineriet råder COS også over 8 hektar marker på Villa Fontane, som blev købt og nytilplantet i 1991. Senere er tilstødende 20 hektar vinmarker blevet opkøbt. I forbindelse med disse investeringer har COS valgt at overgå til biodynamisk dyrkning for at opnå mest mulig harmoni og balance med omgivelserne.

Alle vine fra årgang 2013 er således certificeret økologiske. Helt fra starten har mændene bag COS været fascinerede af antikke fremstillingsmetoder, og i år 2000 tog de den modige beslutning at genindføre brugen af terracotta-amforaer til fremstilling af nogle af deres vine. Her får vinene lov til at udvikle sig naturligt sammen med skallerne over meget lang tid. Resultatet er vine med stor dybde, stor holdbarhed samt en fantastisk ren frugt. Selv efter rigtigt mange års lagring virker disse vine super friske og ungdommelige. Vi lagerfører både hvidvin og rødvin fra amfora-serien ”Pithos” (fra græsk ”pithoi” som betyder ”stor opbevaringsbeholder”).

Vi tror fuldt og fast på, at også I vil sætte pris på disse herlige vine, som i struktur og udtryk tilfører et friskt pust til vinverdenen. Samtidig beviser det, at det godt kan svare sig at skæve lidt til fortidens teknikker i sin søgen efter ny og endnu bedre vin.

Vine fra huset

Ramì IGP EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Pithos Bianco IGP EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Frappato IGP Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Cerasuolo di Vittoria DOCG EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Cerasuolo di Vittoria V. delle Fontane DOCG Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Pithos Rosso IGP EU_Organic_Logo_Colour_rgb Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Contrada Nero d’Avola IGP Vinbeskrivelse på vej – Hent foto

>> Besøg COS’ hjemmeside