Campogrande

region03

 

 

 

 

Tilbage i 2008 kastede Elio Altare, som de fleste nok kender som en af Piemontes største pionerer, sig ud i et ambitiøst projekt i nationalparken Cinque Terre. Elio Altare er overbevist om områdets og de lokale druers potentiale, og forsøger med dette seneste projekt, at inspirere andre til at se stedets ypperlige kvaliteter. Set over de seneste 50 år er det vinbeplantede areal i Cinque Terre faldet fra 1.300 til kun 80 ha. Især i 60’erne blev en stor del af markerne forladt, og den efterfølgende mangel på vedligeholdelse af stokke og de vigtige stengærder (som støtter de mange terrasser), har været tæt på katastrofal. Elio Altare vil med sin store erfaring og brændende vision kæmpe for at vende denne kedelige udvikling.

Cinque Terre ligger langs den liguriske kyst cirka 1 times kørsel syd for Genova. I 1997 blev Cinque Terre omfattet af UNESCO’s verdensarv. Dyrkningsmæssigt hører området til blandt de vanskeligste i Italien, da de fleste marker er meget vanskeligt tilgængelige grundet meget stejle skråninger helt ud til kysten. Campogrande er da også sammenstykket af flere små parceller med store niveauforskelle. Selve kælderen ligger i byen Riomaggiore.

Campogrande drives i dag som partnerskab mellem Elio Altare og ønolog Simone Bonanni. Simone er stærkt lokalt forankret, og kommer fra en familie, der gennem mange generationer har dyrket vin i Cinque Terre. Med bopæl i umiddelbar nærhed er det således ham, der fungerer som fast ankermand med ”hands on” i både mark og kælder. Filosofien hos Campogrande er klar – vinene skal være så ægte som muligt. Brug af pesticider, insekticider er bandlyst og der bruges ikke kulturgær. Al gæring foregår spontant med de naturlige gærsvampe tilgængelige på druer og i kælder. Der hverken filtreres eller klares. Campogrande har en mindre produktion fordelt på 2 hvide vine, 1 rødvin samt 1 passito. Dyrkningsarealet på de få hektar er fordelt på druerne Bosco og Albarola. Vi fører deres 2 hvide vine; Cinqueterre som lagres på ren stål og Telémaco, der også får lidt fadlagring. Begge er vine, som har mange års udviklings- og lagringspotentiale.

Vine fra huset

Cinqueterre DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Telémaco, Liguria di Levante IGT Hent vinbeskrivelseHent foto

>> Besøg Campograndes hjemmeside