Vinicola Bove

Vinicola Bove

Selv om familien Bove siden slutningen af 1800-tallet har beskæftiget sig med vindyrkning i den midtitalienske region Abruzzerne, er det dog først fra 1930 at man officielt eksisterer som vinhus. Den nuværende struktur med en kapacitet på over 30.000 hektoliter tog sin form engang i 60’erne, og i dag ledes det af Eleuterio Bove og sønnen Dario.

Som navnet antyder – vinicola – er Bove at betragte som negociant dvs. de baserer deres produktion på købedruer. For en stor dels vedkommende stammer druerne fra faste underleverandører med hvem man har haft et mangeårigt samarbejde. Dette har sikret Bove en privilegeret position i kampen om de gode partier. Udover dette, har investeringer i moderne procesudstyr gjort det muligt for Bove at kombinere kvantitet med kvalitet og pris/kvalitets-forholdet er helt i top for Boves vine. De røde vine udfolder en ren, frisk og typisk Montepulciano-karakter af let kødfuld frugt. Kvaliteten er ekstremt stabil år efter år. Vi fører en del vine fra dem:Bove Montepulciano Poggio d'Albe

Avegiano Montepulciano d’Abruzzo har en klar rubinrød farve, bouqueten er varm let krydret med toner af skovbær. Smagen er blød og let afrundet med en behagelig tør afslutning.

Avegiano Trebbiano d’Abruzzo har en let gylden farve med grønne reflekser. Næsen er åben med en behagelig tone af frisk frugt og blomster. Fin syre.

Cerasuolo’en er i dette prisleje en virkelig pragtfuld rosé, der tydeligt viser hvorfor Montepulciano også er god at lave rosé på. I de senere år er man gået over til at fremstille en rosé der hælder mere mod hvidvisstil – dvs. med kortere skindkontakt og dermed også mindre farveudtræk. Klart en forbedring i forhold til den mere traditionelle cerasuolo’er, der var markant mørkere (”cerasuolo” betyder faktisk kirsebærfarvet). I dag foretrækker lang de fleste kunder lys og letløbende rosé, som kan drikkes som alternativ til hvidvin.

Poggio d’Albe er husets lidt fyldigere Montepulciano med en lidt opgraderet selektion af druer samt lidt ekstra fadlagring. Herligt afrundet med god saftighed.

Indio er en stor og fuldfed Montepulciano lagret 10-12 måneder på nye barriques. Som med næsten alt Montepulciano er også den lav i garvesyre med stor umiddelbar drikkevenlighed. En kraftig vin der rent gastronomisk kan klare lidt af hvert.
Som et kuriosum skal det nævnes, at Bove er fast leve- randør af vine til Vatikanstaten.

Vine fra huset

Trebbiano d’Abruzzo Avegiano DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Cerasuolo d’Abruzzo Avegiano DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Montepulciano d’Abruzzo Avegiano DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Montepulciano d’Abruzzo Poggio d’Albe DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Montepulciano d’Abruzzo Indio DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Trebbiano d’Abruzzo Angeli (HORECA) Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Montepulciano d’Abruzzo Angeli (HORECA) Hent vinbeskrivelse – Hent foto