Antonio Caggiano

Antonio Caggiano

Familien Caggiano har gennem generationer dyrket og solgt vin fra deres fire hektar jord i hjertet af produktionszonen Taurasi DOCG. Firmaets nuværende form blev etableret i 1994 af Antonio Caggiano der, gennem opkøb af nøje udvalgte jordparceller i Taurasi zonen, i dag har 15 hektar af zonens bedst placerede vinmarker til rådighed.

Den årlige produktion er på 70.000 flasker fordelt på to hvide og tre røde vine. Man benytter udelukkende lokale druer, dvs. Fiano di Avellino og Greco di Tufo til de hvide og aglianico til de røde. Denne
fastholdelse af de traditionelle Campania druer forhindrer dog på ingen måde Caggiano i at producere vine af stor klasse. Samtlige af hans vine bliver lagret på franske egetræsfade. Der er således tale om moderne vine, som dog i høj grad respekterer druernes særegne karakterer.

Caggianos intensive arbejde i både mark og kælder, samt samarbejdet med ønologen Luigi Moio sikrer en meget høj kvalitet på samtlige af Caggianos vine, der generelt opnår 2 glas og af og til 3 glas i den italienske vinguide Gambero Rosso.

Vine fra huset

Fiagré Bianco IGT Hent vinbeskrivelseHent foto
Fiano di Avellino Béchar DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Greco di Tufo Devon DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Irpinia Taurì DOC Hent foto
Taurasi Macchia dei Goti DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto

>> Besøg Caggianos hjemmeside her