Espressokaffe

Casa del Caffè

Casa del Caffè er et gammelt kafferisteri beliggende i Torino. Man kan spørge sig selv hvorfor man skal købe italiensk kaffe, når nu bønnerne er dyrket et helt andet sted på kloden. Svaret er, at man i Italien har en meget lang erfaring og tradition for at riste kaffe.

Dette indebærer, at Casa del Caffè rister bønnerne ganske langsomt med en cyklus, der hver varer 18-20 minutter. Hver kaffekvalitet bliver naturligvis ristet individuelt for at give det bedste resultat.

Blandingen er også væsentlig. Vi troede selv fejlagtigt, at da Arabica er den bedste sort, så må en Espresso lavet på 100% Arabica også være den bedste. Men sådan hænger det ikke nødvendigvis sammen. Efter i nogle år at have importeret en ren Arabica, så smagte den blanding (Electa), som vi importerer nu, os bare bedre. Grunden skal findes i flere årsager.

Arabica’en der indgår i denne kaffe stammer fra bjergegne i Den Dominikanske Republik, som går for at lave den højeste kvalitet. Det karakteristiske ved denne Santo Domingo-Arabica er at den giver en fyldig og kraftig – men samtidig blød kaffe. Derudover tilsættes der også lidt Robusta, som er meget vigtig for at give espressoen sin cremede egenskab “à la italiana”, og den bløde fyldighed giver en rig og vedvarende eftersmag. Robusta’en har man hentet i Indien, og det er typisk, at de italienske risterier henter kaffebønner over hele verden. I en verdensdel laver man god Arabica, i en anden god Robusta. Oven i købet har blandingen her et lavt syreindhold samt et ret lavt indhold af koffein. Det bør bemærkes, at netop “Electa” klarer sig sjældent godt til både espresso og de mælkedominerede kaffetyper. Oftest finder man, at en kaffe er rigtig god til den ene slags – men at den så falder lidt igennem til den anden.

Vi tager også en koffeinfri espressokaffe hjem, da vi især i restaurationsbranchen ofte støder på denne forespørgsel.

Espressokaffe

Espresso “Electa”, Casa del Caffè (hele bønner), 1 kg
Espresso Decaffeinato, Vergnano, koffeinfri (malet), 250 gram