La Spinetta

“A shooting star” er store ord, men intet mindre kan vel beskrive en vinproducent der på godt og vel tyve år har formået at etablere sig som en af de absolut bedste, hvis ikke den bedste i Italien. Fra USA over England til Italien er kritikkerbegejstringen enorm. La Spinetta, hvis kælder og kontor ligger lige udenfor det nordøstlige hjørne af barbarescozonen i byen Castagnole Lanze, blev grundlagt i 1977 af Giuseppe Rivetti. I dag ledes ejendommen af de tre brødre Carlo, Bruno og Giorgio Rivetti. I 1978 blev der produceret 7.000 flasker af én
type Moscato d’Asti, ganske hurtigt valgte man dog at vinificere og markedsføre Moscato d’Asti produktionen under fire enkeltmarker, hvoraf Bricco Quaglia allerede er mytisk.

Først fra 1989 begyndte man at producere rødvin, hvoraf en Monferato Rosso, med navnet Pin var den første der for alvor markerede sig. Vinen består af varierende mængde Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon med førstnævnte som den dominerende. Udover Pin, producerer Spinetta 7-8 forskellige røde, Babera d’Asti, Barbera d’Alba og Barbaresco, der hver især er små mesterværker. Skal nogen af disse fremhæves må det være Barbera d’Alba Gallina og Barbaresco Gallina, bedre bliver vin simpelthen ikke.

La Spinetta ejer i dag 85 hektar jord og producerer ca. 360.000 flasker, hvoraf ca. halvdelen er Moscato d’Asti, og resten fordeles primært på røde vine. Skulle man være så heldig at erhverve sig en af enkeltmaksvinene, bør man absolut føle sig som en af de få udvalgte, så stor er efterspørgslen.

Vine fra huset

Piemonte Chardonnay Lidia DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbera d’Asti Cà di Pian DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbera d’Asti Superiore Bionzo DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbera d’Alba Gallina DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Monferrato Rosso Pin DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Langhe Nebbiolo DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbaresco Bordini DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbaresco Gallina DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbaresco Starderi DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbaresco Valeirano DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo Garretti DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo Campé DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto

Dessertvin
Moscato d’Asti Bricco Quaglia DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Moscato d’Asti Biancospino DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto
Moscato Passito Oro Hent vinbeskrivelseHent foto

>>Besøg La Spinettas hjemmeside