Hofstätter

 

 

 

 

Familiefirmaet Hofstätter har i mere end 100 år været synonymt med kvalitetsvin fra Alto Adige. Grundlæggeren Josef Hofstätter, var oprindelig smed, mens vinen blev lavet i fritiden og solgt på konens kro. På dette tidspunkt var Hofstätters vinmarker placeret på vestsiden af floden Adige. I 1959 giftede en slægtning til Josef Hostätter sig med Paolo Foradori, hvis familie i årtier havde produceret kvalitetsvin fra marker på østsiden af Adige. Dette ægteskab har betydet at Hofstätter i dag råder over 45 hektar af de bedste vinmarker i området – primært fordelt på de fire ejendomme, Kolbenhof, Barthenau, Yngram og Steinraffler. Hovedkontoret for Hofstätter er placeret i Termeno.

Som en af de første producenter i Alto Adige valgte Hofstätter at vinificere enkelte vinmarker. Dette har givet mulighed for at fremstille prestige cuvéer der hver især bærer de respektive vinmarkers navn bl.a. Gewürztraminer Kolbenhof, Pinot Bianco Villa Barthenau, Pinot Nero Vigna S. Urbano Barthenau og Lagrein Dunkel Steinrafler.

Især brugen af den grønne drue Gewürztraminer og den røde Lagrein er et særligt kendetegn for regionen Alto Adige. Gewürztraminer er i særdeleshed kendt fra Alsace og Mosel, men som man kan se fra navnet kommer den kommer faktisk fra Tramin (Termeno), hvor Hofstätter holder til. På den italienske side har man tradition for at gære vinene helt ud, og man møder derfor ofte en tørrere udgave herfra. Lagrein er en skøn drue, der giver mørke og krydrede vine med stor safighed. Desværre er de ikke så populære herhjemme – og derfor fører vi kun en enkelt af slagsen.

Hos Hofstätter er man af den overbevisning, at det er i vinmarken det store arbejde skal ligge, for at sikre en høj kvalitet af vinen. Ydermere benytter man sig af biologisk skadedyrsbekæmpelse. I det hele taget sigter man på i fremtiden udelukkende at fremstille vin på økologisk dyrkede druer. At man i denne proces ikke noget sted går på kompromis med kvaliteten, skal man kun smage en enkel flaske for at sikre sig.

Ud over at Hofstätter i gennem hele sit sortiment holder et særdeles højt niveau, producerer man med Pinot Nero Vigna S. Urbano Barthenau noget af det bedste Pinot Nero vin i Italien. Faktisk blev Pinot Nero introduceret for første gang i Alto Adige for ca. 160 år siden af Cavaliere Ludwig Barth von Barthenau, der dengang ejede en af de marker, som hofstätter besidder i dag. Navnet Barthenau har altså direkte kobling til denne første tilplantning.

Vine fra huset

Pinot Grigio Alto Adige DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
de Vite Vigneti delle Dolomiti IGT Hent vinbeskrivelseHent foto
Barthenau Vigna S. Michele DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Gewürztraminer Joseph DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Gewürztraminer Kolbenhof DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Lagrein DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Pinot Nero Meczan DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Pinot Nero Riserva Mazon DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barthenau Vigna S. Urbano DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Gewürztraminer Spätlese DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto

>> Besøg Hofstätters hjemmeside