Contratto

Contratto er grundlagt i 1867 af Giuseppe Contratto og dette historiske vineri i Canelli, Piemonte, er kendt som Italiens ældste producent af mousserende vine. ”Metodo Classico Extra Brut Contratto 1919” er Italiens første årgangs-daterede bollicina, tilmed fremstillet på Champagne-metoden. Vinen er undfanget i den meget smukke ejendom som Giuseppe lod opføre i 1867, med en underjordisk, nærmest katedral kælder påmere end 5000 kvadratmeter, som det tog 3 år at etablere. Dette arbejde påbegyndtes i 1872 og det tog 200 mand omkring 3 år at udhugge den i Canellis underjordiske kalktuf. Den imposante cantina har en naturlig temperatur på 13° C året rundt, og en luftfugtighed, der gør den ideel til lagring af 3 mio fl asker. Ejendommen kom i 2014 på UNESCO’s verdensarvsliste.

Giorgio Rivetti fra La Spinetta overtog Contratto i 2011, med en vision om at fremstille Italiens bedste vine på Champagne-metoden, uanset omkostningerne. Han ser et stort potentiale for Pinot Nero og Chardonnay i Alta Langa i Piemonte, hvor der er gjort store investeringer for at blive selvforsynende med druer. I 2012 købte Contratto 37 ha højtbeliggende, meget kølige marker (700-800 moh) i Bossolasco i Alta Langa: 30 ha blev beplantet i 2012 og resten beplantes i 2017: De første 30 ha kommer i fuld produktion i 2017. Den årlige produktion af tørre metodo classico vine forventes engang at nå 200.000 flasker. Contratto satser på Pinot Nero og en mindre andel Chardonnay til en fornem portefølje af metodo classico fremstillede bollicine.Contratto Kælder

På nær en Blanc de Blancs indeholder alle de tørre vine således mindst 80% Pinot Nero og alle er ågangsdaterede. Giorgio foretrækker tørre bollicine og kun Millesimato Extra Brut er tilsat en liqueur d’expedition, der tilføjer beskedne 3 gram restsukker/liter. Kvaliteten af vinene er allerede øget markant og forventningen er, at vinene vil blive stadig bedre.

Contratto laver også en serie af fremragende vermouth’er og spirituosa, genopfundne efter egne originale opskrifter. Disse fortjener en lige så uddybende beskrivelse, og nævnes derfor separat under fanebladet ”Spiritus”. For yderligere information om produkterne henviser vi til Contrattos glimrende hjemmeside, som også omfatter en del anvendelige downloads.

Vine fra huset

Millesimato Pas Dosé VSQ Hent vinbeskrivelseHent foto
For England Blanc de Noir Pas Dosé VSQ Hent vinbeskrivelseHent foto
For England Rosé Pas Dosé VSQ Hent vinbeskrivelseHent foto
Special Cuvée Pas Dosé VSQ Hent foto

Vermouth Bianco Hent vinbeskrivelseHent foto
Vermouth Rosso Hent vinbeskrivelseHent foto
Americano Rosso Hent vinbeskrivelseHent foto
Liqueur Aperitif Hent vinbeskrivelseHent foto
Liqueur Bitter Hent vinbeskrivelseHent foto
Liquore Fernet Hent vinbeskrivelseHent foto

>>Besøg Contrattos hjemmeside