Santadi

Kooperativet Cantina di Santadi der blev stiftet i 1960, har i dag ca. 215 medlemmer. De ca. 500 hektar vinmarker der er grundlaget for Santadis produktion, er spredt ud på 9 forskellige kommuner i det sydøstlige hjørne af Sardinien. Den samlede produktion for kooperativet er på 1.000.000 flasker fordelt på 11 forskellige vine.

Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitetsvin, og har derfor vedtaget et maksimalt udbytte på ca. 40 hl per hektar. Ydermere har de valgt kun at bruge lokale sardiske druer, hovedsageligt Carignano, Monica og Nuragus til de røde vine og vermentino og nasco til de hvide.

Det er med denne strategi lykkedes Santadis ønolog Piero Cella i samarbejde Giacomo Tachis, manden bag bla. Sassicaia og Tignanello, at fremstille fyldige og velstrukturerede vine af stor klasse som Rocca Rubia, Baie Rosse og ikke mindst Terre Brune. Sidstnævnte har ved flere lejligheder modtaget 3 glas, der er den højeste udmærkelse, af vinguiden Gambero Rosso.

Fælles for samtlige Santadis vine er dog, at der er et usædvanligt godt pris/kvalitets forhold.

Vine fra huset

Vermentino di Sardegna Villa Solais DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Nuragus di Cagliari Pedraia DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Carignano del Sulcis Grotta Rossa DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Cannonau di Sardegna Noras DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Carignano del Sulcis Riserva Rocca Rubia DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Carignano del Sulcis Superiore Terre Brune DOC Hent vinbeskrivelse – Hent foto
Latinia VDT Hent vinbeskrivelse – Hent foto

>> Besøg Santadis hjemmeside