Bartolo Mascarello

Bartolo Mascarello

Familiefirmaet Mascarello blev grundlagt i 1918 af Bartolo Mascarellos bedstefar. Fra de oprindelige to hektar, er ejendommen vokset en smule og består i dag af fem hektar jord som er spredt ud på forskellige parceller i Barolozonen.

På trods af, og i modsætning til mange andre piemontesiske vinproducenter, at man råder over vinmarker på så prestigefyldte enkeltmarker som Cannubi, San Lorenzo og Rocche har man hos B. Mascarello valgt som en bevidst strategi udelukkende at producere én type Barolo.

Ud over den årlige produktion på ca. 20.000 fl. Barolo producerer man også Barbera og Dolcetto, alt sammen under ledelse af datteren Maria Teresa.

Selvom Mascarellos Barolo måske ikke er i overensstemmelse med den for tiden fremherskende smag, skal man ikke lade sig narre, der er tale om store, klassiske og velstrukturerede vine. Man skal lede længe for at finde bedre traditionelt fremstillet Barolo.

Vine fra huset

Dolcetto d’Alba DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Langhe Nebbiolo DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barbera d’alba DOC Hent vinbeskrivelseHent foto
Barolo DOCG Hent vinbeskrivelseHent foto